Mijn boekentips voor jou
Zelf haal ik veel van mijn inspiratie ook uit boeken.
Onderstaand vind je een aantal boeken die voor jou interessant kunnen zijn.
Zelf haal ik veel van mijn inspiratie ook uit boeken.
Onderstaand vind je een aantal boeken die voor jou interessant kunnen zijn.
JE BREIN VITAAL Met elke hap een gezonde stap. Een fit en vitaal brein - wie wil dat nu niet? Een gezond brein draagt bijvoorbeeld bij aan levenslust, positieve emoties, een goede nachtrust, stressbestendigheid, mentale en emotionele stabiliteit en controle over je eetlust. En uiteraard draagt een gezond brein bij aan je leervermogen, een goede concentratie en een goed geheugen. Bovendien zorgt een gezond brein ervoor dat je zelfs op hoge leeftijd nieuwe hersenverbindingen kunt aanleggen. Zo blijf je jong van geest.
Bekijk meerOP WEG NAAR MEER ENERGIE Kan jouw energieniveau wel een oppepper gebruiken? Of wil je weten en vooral ervaren hoe je (nog) fitter, energieker en vitaler wordt? Dit boek vertelt je welke voeding energie 'vreet' en welke voeding juist energie oplevert. Daarbij wordt 'geld' als metafoor voor 'energie' gebruikt. Alles in je lichaam en brein is uiteindelijk afhankelijk van een goed gevulde energie-bankrekening. Sta je een groot deel van je leven rood? Of spaar je om zo gezond mogelijk oud te worden?
Bekijk meerIn het kort: *Krijg inzicht in hormoonsystemen en hoe ze elkaar beïnvloeden. *Een fantastisch handboek waarmee je een solide basis legt voor je totale gezondheid. *Heldere uitleg over hoe je hormoonsysteem werkt en waarom alles hierom draait. *Zit je niet zozeer verlegen om kennis maar wil je gewoon gezond eten, dan kan dat uiteraard ook. *Het boek bevat ruim 100 (h)eerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor. *Zowel voor mannen als voor vrouwen. *Met zeer uitgebreide bijlagen.
Bekijk meerElke dag maken we keer op keer keuzes over eten. Vaak onbewust, vaak ook op basis van reclame-uitingen of slogans op de verpakking. Maar kennis ontbreekt vaak. Per slot van rekening hebben we nauwelijks iets over voeding geleerd op school. Door 'te weten over je eten' kun je vanaf nu bewust kiezen voor je gezondheid. Met dit boek laat de auteur zien dat lekker én gezond eten heel goed hand in hand gaan. En dat je van iedere maaltijd en elk tussendoortje op een gemakkelijke manier iets gezonds kunt maken. Op die manier bewijs je je gezondheid keer op keer een goede dienst!
Bekijk meerDe nadruk in dit boek ligt vooral op voeding voor gezonde darmen. Gezonde darmen zijn de spil van je totale gezondheid, zeker die van je stemming, je energie, je slaap en je gewicht. Je darmen zijn gebaat bij gevarieerde, vitale en onbewerkte voeding. Helaas is dit soort voeding nu vaak 'ons meest vergeten medicijn'. Hoe gevarieerder je eet, des te gezonder je darmen en hoe meer opties je hebt om je totale gezondheid positief te beïnvloeden. Daarom zijn alle recepten in dit boek zo gemaakt dat je volop kunt variëren. Omdat gluten, koemelk en soja zo oververtegenwoordigd zijn in ons voedingspatroon, ontbreekt alleen daardoor al vaak de broodnodige variatie. Ook veroorzaken ze bij veel mensen flinke darmklachten. Daarom kun je de recepten in dit boek eenvoudig 100% gluten-, koemelk- en sojavrij maken.
Bekijk meerMet meer dan 150 gerechten laat Tessa Moorman van The Green Happiness in Veganbijbel de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste plantaardige gerechten.
Bekijk meerOngemerkt gebruik je de hersenen de hele dag door bij alles wat je doet. Van ingewikkelde handelingen tot de meest simpele dingen die je al jaren op de automatische piloot doet. Hersenen maken je tot wie je bent, wat je voelt en hoe je je gedraagt. En daarom wil je ze natuurlijk in optimale conditie houden. Door gezond te leven en te eten krijgen je hersenen voldoende brandstof plus bouwstoffen binnen en geef je de darmen en immuunsysteem een boost. En dat heeft weer een gunstig effect op je hersenen. Hoe dit werkt, vertelt prof. dr. Iris Sommer in Voed je brein.
Bekijk meerClaudia Kuyken en Jean Vanhoof zijn gebeten door deze milieuvriendelijke en duurzame manier om voedsel te bewaren. In dit handboek leren ze je alles over de technieken van het voedsel drogen. Met meer dan 100 beproefde recepten kan je meteen zelf aan de slag.
Bekijk meerIn dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling voor gefermenteerde voeding. Iedere dag een pickle. Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd.
Bekijk meerDe lekkerste vegan recepten van Lenna Omrani! Every Day Vegan: Voor elke dag, elk moment én iedereen. Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).
Bekijk meer"Met haar heerlijke en vrolijke recepten weet ze iedereen om haar vinger te winden. In dit boek bewijst ze dat vegan eten niet alleen lekker en makkelijk is, maar ook nog eens budgetproof.” Review - Foodies
Bekijk meerWil je minder geraffineerder suiker gebruiken, maar wel blijven genieten van heerlijk zoete taarten? Dat kan! In Goed zoet! geeft Nanne Hogeland volop informatie over suikervervangers en vooral: heel veel recepten voor taarten, cakes, koekjes en traktaties. Stuk voor stuk prachtig, feestelijk en eenvoudig om te maken.
Bekijk meerHét handboek over fermenteren. Meneer Wateetons is foodwriter en schreef meer dan acht boeken, die vaak worden omschreven als zeer compleet, diepgravend en hilarisch. Als zelfstandig werkend kok én gepromoveerde wetenschapper is hij onderzoekend en sceptisch van aard en hij schept er genoegen in culinaire mythes met de grond gelijk te maken. Zijn boeken en andere stukken kenmerken zich door een gedegen wetenschappelijke onderbouwing, een humoristische schrijfstijl en een onverwoestbare can-do-attitude.
Bekijk meerIn mijn NIEUWE boek, Every Day Vegan in 30 minuten, laat ik je zien dat plantaardig koken niet alleen supermakkelijk en voor elke portemonnee is, maar ook nog eens razendsnel kan en gerechten snel op tafel kunnen staan! Snelle salades, makkelijke burgers en broodjes, stevige stoofgerechten of iets lekkers uit de oven. Dit zijn je nieuwe favorieten voor door de week of in het weekend. Of je nu vegan, vega en flexi bent: ontdek het in dit nieuwe boek in de Every Day Vegan serie.
Bekijk meer